Arovital

De voordelen van hybride auto’s

De voordelen van hybride auto’s

Veel mensen verruilen hun oude auto voor een nieuwe hybride omdat de uitstoot duidelijk afneemt en er minder brandstof wordt verbruikt als de motor in beweging is. Alle hybrides hebben een exothermische motor in zich, dus elk extra elektriciteitsverbruik is ambient.

Hybride voertuigen zijn ontworpen op basis van een elektrische generator/batterij-component en een transmissie die, wanneer ontkoppeld, de generator in staat stelt energie op te vangen in de vorm van remmoment, elektrische energie van de voertuig generator en de batterijen, en thermische energie van de hogedruksystemen. Wanneer de auto stationair draait of stilstaat, schakelt de elektrische generator uit en haalt hij geen stroom meer uit de motor maar uit de accu’s. De generator is een intern kenmerk van alle vroege hybrides.

Hybride voertuigen hebben, net als gewone auto’s, ook een dynamo en cruise control. De cruise control is eigenlijk een nieuwe technologie, die alleen bij de nieuwe hybrides beschikbaar is. De Acura Integra, Honda Insight en Honda Civic beschikken allemaal over deze technologie, terwijl de meeste andere, nieuwere modellen er niet over beschikken. Al deze auto’s hebben een uitstekend brandstofverbruik en behoren tot de top in hun klasse van 0 tot 60 mijl per liter.

 

Accu toyota yaris hybrid

 

Het is duidelijk dat de bezorgdheid over hybride auto’s niet miniem is. Hun voordelen zijn als volgt: Ze zijn gemakkelijk toegankelijk, ze verbruiken veel minder brandstof, de accu’s gaan langer mee, je kunt er gemakkelijk mee rijden, parkeren is gemakkelijk, en ze zijn stil. Ze zijn gewild omdat ze economisch vriendelijk zijn, en nuttig voor het bedrijfsleven en de samenleving. Uit nationale enquêtes over hybride auto’s blijkt dat deze technologie voor de consument het meest waardevol is, dat wil zeggen dat zij de gewone man de besparingen oplevert die zij het bedrijfsleven biedt. Uit de enquêtes blijkt dat het individu de visuele inspectie van de hybride gelijkstelt aan 42%-65% en dat de selectie van deze technologie de beste beoordeling van het publiek krijgt.

De voordelen zijn duidelijk en voor de hand liggend, maar hybride auto’s hebben ook te kampen met ernstige en hardnekkige nadelen die op een van de volgende drie manieren kunnen worden verholpen:

1. De regeringsinstanties zullen doen wat ze kunnen om mensen te laten “overschakelen” op standaard auto’s.

2. De overheidsinstanties zullen een verouderde norm produceren, die van geen enkel nut zal zijn voor wie dan ook die aan milieunormen wil voldoen.

3. Het einde van de kopers onderdrukking zal het grootste aantal eigenaars dwingen hun auto’s te verkopen, met een verlies van minstens $1500 per voertuig.

De technologie van hybride auto’s zullen nog geruime tijd niet volledig ontwikkeld en/of gecommercialiseerd zijn. Het is echter zeer wel mogelijk dat brandstofcel in de komende 5 tot 10 jaar een ingang zal vinden. Er is veel belangstelling voor brandstofcel vanwege de 1945 => 1945 Expeditie van atoomenergie die wordt uitgestoten in de vorm van xenon. De energiedichtheid van waterstof is 31%, en de compactheid van een watermolecule is groter dan die van koolstof, dat is => meer als => een gas op waterstof basis.

Er is veel stemming over dit onderwerp, en men hoopt dat het steeds dichter bij de realiteit zal komen. Het is zeker dat het hybride voertuig in de komende jaren een groot substituut zal worden voor de gewone auto, en het woord gaat snel uit.