Arovital

Linkbuilding

Linkbuilding

Het is geen geheim dat linkbuilding een van de meest uitdagende, maar meest essentiële tactieken is bij het optimaliseren van zoekmachines.

Google hecht zoveel waarde aan hoogwaardige backlinks, omdat ze de beste indicatoren zijn om te bepalen of uw website al dan niet gezaghebbend is in de ruimte.

Door middel van eenvoudige crowdsourcing kan Google websitegegevens (aantal links die naar uw website verwijzen) gebruiken om de levensvatbaarheid en relevantie van uw website voor bepaalde onderwerpen te bepalen.

Dus waarom is linkbuilding zo moeilijk?

Door de jaren heen hebben SEO’s van over de hele wereld het algoritme van Google kunnen manipuleren door middel van black-hat linkbuilding-tactieken zoals linkfarms en het kopen van links. Als reactie hierop heeft Google vastgesteld welke patronen het resultaat zijn van dergelijke tactieken en worden websites die deze methoden blijven gebruiken streng bestraft.

Als gevolg hiervan moeten websites nu creatief zijn met hoe ze verschillende strategieën gebruiken die op natuurlijke wijze resulteren in een groter aantal backlinks. Er zijn echter verschillende dingen waarmee u rekening moet houden bij het uitvoeren van strategieën voor linkbuilding, waaronder:

  • Het verschil tussen unieke verwijzende domeinen en backlinks
  • Het belang van linkflow
  • De invloed van digitale PR

Focus op unieke verwijzende domeinen
Wanneer u linkbuilding nadert, kan het voor uw team verleidelijk zijn om zoveel mogelijk backlinks na te jagen, ongeacht waar ze vandaan komen. Dat kan gunstig zijn voor de eerste paar links; na een tijdje zul je echter afnemende opbrengsten gaan zien.

De reden waarom de crowdsourcing-analogie zo nuttig is om dit uit te leggen, is simpel: hoe meer gezaghebbende websites de inhoud van uw website goedkeuren, hoe meer Google uw website ook als gezaghebbend zal herkennen.

Als u keer op keer backlinks van dezelfde website blijft ontvangen, kan Google denken dat u deelneemt aan twijfelachtige technieken, en dit kan een negatieve invloed op u hebben.

Afhankelijk van de branche waarin uw bedrijf zich bevindt, verschillen deze opinieleiders enorm. Eén kenmerk is echter zeer consistent: goede gezaghebbende inhoud genereert een groot aantal backlinks met het juiste publiek. Het is geen rocket science.

Uniek onderzoek

Sommige bedrijven maken rapporten die betrekking hebben op meerdere branches of subbranches. Voor digitale marketing kan dit bijvoorbeeld inhoud, sociale media, SEO, e-mail, advertenties, webstrategie en marktonderzoek zijn. Ze creëren unieke infographics voor elk onderzoeksrapport en maken ze zeer deelbaar, met weinig tot geen wrijving.

Door het jaarverslag uit te brengen, genereren ze duizenden backlinks van vele websites, naast het genereren van unieke verwijzende domeinen.

Door een rapport te maken dat alom wordt gerespecteerd en waarnaar in uw branche wordt verwezen, kunt u een grote hoeveelheid SEO-waarde genereren, in de vorm van autoriteit, voor uw website.

Gast posten

Gastposten (of gastbloggen) is het proces van het delen van inhoud met of het schrijven van inhoud voor een andere website, met de hoop in ruil daarvoor een backlink te krijgen. Bedrijven gebruiken strategieën voor het plaatsen van gasten om hoogwaardige inhoud te produceren op gezaghebbende publicaties in hun branche. Het plaatsen van gasten kan ook het organische bereik van bedrijven verbeteren via SEO, sociale media en meer. Over het algemeen helpt het uw merk zichtbaarder te maken en laat het zien dat andere bedrijven erop vertrouwen dat u ook uw expertise deelt. Denk er eens over na, ze vertrouwen je genoeg om inhoud op hun eigen website te delen.

In ruil daarvoor voegt de schrijver meestal een nuttige link terug naar zijn website voor verdere gezaghebbende waarde. Afhankelijk van het bedrijf waarvoor u schrijft, behouden ze zich mogelijk het recht voor om die link te verwijderen wanneer ze maar willen. Als u de inhoud nog niet voor hen heeft geschreven, moet u mogelijk dat risico op zich nemen.

Hoe dan ook, het posten van gasten kan nuttig zijn bij uw digitale PR-inspanningen en de naamsbekendheid vergroten voor doelgroepen waar u voorheen geen toegang toe had. U kunt rechtstreeks een link van die website krijgen, en u kunt ook indirect backlinks krijgen van de volgende lezers van hun website en blog.

Richtlijn gebruikt het plaatsen van gasten als een van hun belangrijkste drijfveren voor de groei van verwijzende domeinen

Leave a Reply

Your email address will not be published.